Jako první se na svědeckou lavici dostavil Jiří Jakoubek, předseda FC Jiskra Nový Bor.
Vypověděl, že fotbalový oddíl měl problémy s Jiskrou a bývalý starosta mu slíbil, že klubu pomůže. Přímo nepotvrdil, zda exstarosta Nastič konkrétní sponzory získal.

Druhým svědkem byl Josef Chýle, vedoucí odboru kanceláře hejtmana LK, který se vyjadřoval k postupu při prodeji domu v Kalinově ulici.

Další svědek: Radek Stehlík, zná se s oběma aktéry úplatkářské aféry, Nastičem i Bártou. S Bártou mluvil 17. ledna 2007. Ten mu řekl, že připravuje nějaký sponzoring, mělo jít o nákup dresů pro fotbalisty.

Poslední svědek: Antonín Metál, tajemník novoborského městského úřadu, který vysvětlil oficiální postup při prodejích nemovitostí a také potvrdil, že se se starostou v obecné rovině bavili o odposleších, ale k žádnému konkrétnímu závěru nedošli.

Na návrh státní zástupkyně soud vyslechl část záznamů legálních odposlechů. Obhajoba si žádný záznam nevyžádala.

Téma rozhovorů se točila kolem domu v Arnultovicích, konkrétní žádost o peníze v záznamech nezazněla. Radek Nastič těsně po převzetí obálky s penězi, které natočila protikorupční policie, telefonoval Blance Fialové, vedoucí majetkového odboru.

Obhajoba navrhla výslech dalších dvou svědků a předložení zprávy z Krajského úřadu Libereckého kraje o prodeji domu v Kalinově ulici.

Soudce projednávání případu odročil na 14. duben 2008.