Velká proměna čeká hlavní stadion u Ploučnice v České Lípě. Zdejší radnice chce do jeho revitalizace investovat přes 200 milionů korun. První etapu obnovy již českolipští radní schválili. „Kvůli vysokým nákladům, které převyšují dvě stě milionů korun, musela být příprava a realizace projektu rozdělena na jednotlivé etapy,“ vysvětlil místostarosta České Lípy Jan Stejskal.

Jako první by měla na řadu přijít jižní tribuna hlavního stadionu, která je v nejhorším technickém stavu, a dostane se i na jednu z hracích ploch.

Získají kompletní zázemí

„Novou, částečně zastřešenou jižní tribunu, která pojme zhruba šestnáct set sedících lidí, jsme navrhli místo současné tribuny na stání. Ta je v havarijním stavu a čeká ji demolice,“ doplnila starostka České Lípy Hana Moudrá.

Chodíte fandit na českolipský stadion? Hlasujte v anketě v pravém sloupci a diskutujte pod článkem.

V prostorách nové tribuny získají sportovci kompletní zázemí. Mají zde být šatny, sociální zařízení, občerstvení. Podle plánů by se měla do objektu vejít i tělocvična pro přípravu atletů, skladové prostory a stanoviště pro pořadatelskou službu, záchranáře, hasiče a policisty.

Na místo současného tréninkového hřiště s přírodní trávou bude fotbalové hřiště s umělou trávou, osvětlením a oplocením. Podle mluvčí českolipské radnice Kateřiny Kotkové přijde pořízení projektové dokumentace na první etapu revitalizace městského stadionu u Ploučnice na téměř 350 tisíc korun. Hotová by měla být nejpozději do konce letošního října.