Pětapadesátiletá Ústečanka vystřídala na pozici šéfa Zdeňka Vlka. Ten neuspěl v nedávném výběrovém řízení, které vyvolala novelizace směrnice Libereckého kraje o jmenování, hodnocení a platových podmínkách ředitelů z loňského prosince.

Dvaašedesátiletý Zdeněk Vlk byl u svých lidí velmi oblíbený. Poslední dny jeho působení ve funkci tak naplnily i chvíle dojetí. Zaměstnanci svému dlouholetému šéfovi děkovali za roky společné práce i přáli štěstí a zdraví do důchodu.

„Byl to skvělý a poctivý člověk, od kterého jsem se toho mnoho naučil. Mnohokrát mi nezištně pomohl, nikdy mě nenechal ve štychu a vždy vyřešil situaci tak, aby byl čistý stůl. Jsem moc rád, že jsem jeho práci mohl sledovat zblízka. Za těch 15 let jsem nepocítil stres, že musím do práce," chválil sociální pracovník Štěpán Hašek.

Nová ředitelka Domova důchodců ve Sloupu Dagmar Žaloudková pracovala ještě do nedávna v domově pro seniory ve Velkém Březně na Ústecku. Coby manažerka kvality a a sociálních služeb se tam starala o agendu, dohlížela na recepci, údržbu, prádelnu a především na kvalitu odvedené práce zaměstnanců s klienty.

Jaké návrhy obsahovala její koncepce ve výběrovém řízení Deníku pouze naznačila. „Je tam nádherný park, který by se možná mohl více využívat, ale nerada bych předjímala, protože jsem domov zatím měla možnost poznat jen zvenčí," řekla v nedávné době Deníku Žaloudková.

Novou ředitelku jmenovala do funkce Rada Libereckého kraje po doporučení výběrové komise. „Na vítězné uchazečce se shodla na základě vyhodnocení jak předložených kvalifikačních předpokladů a pracovních zkušeností, tak po osobním rozhovoru, v průběhu kterého uchazeči představili své vize, plány a prezentovali své manažerské schopnosti. Naším cílem bylo vybrat takové ředitele, kteří svou práci budou vykonávat s opravdovým zájmem, profesionalitou a citem pro potřeby klientů," vysvětlila náměstkyně hejtmana pověřená řízením resortu sociálních věcí Lenka Kadlecová.