Strolleringového závodu aneb závodu ve sportovní chůzi s kočárkem se mohou zúčastnit ženy, muži i skupiny. Podstatou samotných závodů je chůze s kočárkem na cca 100 kroků dlouhé trati v co nejkratším čase.

Na každý „rozchod" dohlíží traťoví rozhodčí, jejichž úkolem je kontrolovat především regulérnost stylu chůze, jelikož právě ta je předmětem závodů. Zcela záměrně je kladen důraz na chůzi, neboť sportovní chůze je základem každé lekce strolleringu outdoorového fitness pro maminky (a tatínky) na mateřské dovolené.

V České Lípě se účastníci mohou těšit nejen na samotný závod, ale zároveň je připraven pro děti odrostlé kočárkům závod odrážedel a bohatý je i doprovodný program, jako například divadlo, dílničky soutěže či ukázky cvičení s dětmi v šátku či nosítku a ukázka cvičení s kočárky. „Letos se zúčastníme poprvé, tak jsme zvědaví. Je fajn, že výtěžek jde na dobročinné účely," říká Pavlína Prokešová z České Lípy.

Program začne v neděli 23. dubna na stadionu v České Lípě ve 14:00 hodin. Startovné činí 100 korun a výtěžek z akce bude věnován na dobročinné účely a pro všechny zúčastněné jdou připravené drobné dárky. Předpokládaný konec je v 17 hodin.

Kde závodit v Libereckém krajiV neděli 23. dubna 2017 se závod kočárků poběží také v Libštátě a v Železném Brodě. V Libštátě si maminky zasportují na víceúčelovém prostranství za domem s pečovatelskou službou a v Železném Brodě na sportovním hřišti ZŠ Školní.