Původní objekt pavilonu B prošel řadou dostaveb a stavebních úprav. Sloužil jako přízemní garáže, poté školní dílny s družinou, garáže a sklady. Původní výška budovy zůstala prakticky nezměněna, hlavním zásahem je rozšíření horního podlaží, vložení schodiště a přepatrování části objektu.

Plocha školního dvora tak zůstává nezmenšená a škola získala nové plochy pro výuku. Pavilon tak logicky uzavřel školní dvůr. Boční a východní fasády s šedou omítkou budou popnuty zelení.

Nové řešení parteru bylo vedeno snahou o maximální možné využití venkovních prostor pro oddechový, ale i výchovný pobyt žáků. Minimální prostor je ze všech čtyř stran uzavřený budovami školy. V tomto prostředí byl zvolen jako hlavní prvek kruhový amfiteátr.

Navazující dlaždice z vymývaného betonu tvoří plochu pro volný pohyb žáků. V této ploše jsou rozmístěny prvky tzv. didaktické zahrady – názorné pomůcky, které jsou tu trvale instalovány a slouží jako inspirace pro výklad k rozmanitým oblastem výuky. Nejvýraznějším prvkem jsou sluneční hodiny v dlažbě amfiteátru.

Jak hlasovat

Na stránkách Deníku jsme vám postupně představili všech 11 nominovaných staveb.Hlasovací kupón, který najdete níže, můžete zaslat na adresu: Krajský úřad LK, U Jezu 642/2a, 461 80, Liberec, k rukám Ing. Jany Ledecké. Kupóny můžete zasílat do 31. srpna. Hlasovat je možné také na na internetové adrese www.kraj-lbc.cz v sekci Stavba roku Libereckého kraje.

Výsledky letošního ročníku soutěže, včetně držitele Ceny sympatie občanů LK, budou vyhlášeny 13. září.