Natáčelo se v létě v roce 2011 a z herců zde nechyběli například Jiří Lábus, Luděk Sobota, Ondřej Vetchý či Tomáš Klus, který ztvárnil roli prince Jakuba. Lemberk si režisér vybral kvůli zajímavým interiérům a atmosféře hradu a jeho okolí.

V pokračování pohádky je z Jakuba král, z Aničky královna a rodina se rozrostla o zvídavou princeznu Johanku. Ta nejraději tráví čas u milujícího dědečka Karaby, který se rozhodl věnovat už jenom hrnčířskému řemeslu. Zlotřilí rádcové Lorenc a Ferenc byli vyhnáni z království, potloukají se po světě a hledají místo, kde by mohli znovu začít kout pikle.

Tajemství staré bambitky 2 - upoutávka

Zdroj: Youtube

A mladá, nezkušená královna Julie ze sousedního království se stane vhodným nástrojem jejich pomsty. Že by nastal čas oprášit tajemnou bambitku, která doposud ležela dobře ukrytá a povolat na pomoc loupežníka Karabu? Kdo však ví, kde mu je konec? A není to jenom pohádka pro malou princezničku? Lorenc a Ferenc nastraží na Karabu důmyslnou past. Teď je potřeba spojit síly, aby spravedlnost a láska konečně zvítězily.