V rojnicích  tu policisté i hasiči hledali jednapadesátiletého řidiče nákladního auta, který ráno havaroval právě u Bohatic a pak za záhadných okolností zmizel. Muž za volantem vozu daf z nezjištěných příčin vyjel do silničního příkopu, kde narazil do betonové propusti.

„Pracovali jsme s teorií, že v šoku po nehodě opustil vozidlo a ztratil se, neboť na místě nehody nechal všechny své osobní věci kromě telefonu. Proto jsme zaměřovali signál jeho mobilního telefonu, ten jsme lokalizovali v blízkém okolí, ale signál se ztratil," popsala ve středu večer českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková.

Zmizení signálu mobilního telefonu znamenalo, že muž si přístroj vypnul, nebo se mu vybila baterie. Ještě po osmé hodině večer byl jednapadesátiletý muž stále nezvěstný a policisté zapojili do akce také vrtulník s termokamerou.

Pátrání bylo odvoláno kolem devíti hodin večer. „Pohřešovaného muže objevili příslušníci integrovaného záchranného systému zhruba ve 20.45, bohužel bez známek života. Policisté i lékař na místě vyloučili, že by se na jeho smrti podílela jiná osoba. Lékař na místě rozhodl, že bude jeho tělo podrobeno zdravotní pitvě," uvedla Ivana Baláková.