Chtějí získávat zakázky v zahraničí, a proto se českolipská firma LogisVolt s.r.o. zapojila do projektu Vzdělávejte se pro růst pod hlavičkou Úřadu práce v České Lípě. Jeho prostřednictvím mohou firmy získat peníze na školení zaměstnanců.

„Cílem je podpořit zaměstnavatele, jimž se podařilo překonat hospodářskou recesi a v současnosti realizují svoji činnost v odvětvích s předpokladem růstu,“ předeslala Zuzana Dvořáková ze společnosti AABYSS s.r.o., jež pro českolipský úřad práce projekt realizuje.

O peníze si mohou žádat firmy, které podnikají ve strojírenství, stavebnictví, nezávislém maloobchodě, pohostinství a gastronomii. Podpora platí rovněž pro odvětví ambulantních a terénních sociálních služeb nebo odpadové hospodářství.

Jako první letos využila nabídku zdejší firma LogisVolt. „Tři zaměstnanci se zdokonalí v obchodní angličtině, abychom mohli své působení rozšířit do zahraničí,“ vysvětlil Jiří Halada

Míra nezaměstnanosti na Českolipsku na konci prosince stoupla na 11,2 procent a je nejvyšší v Libereckém kraji. Ke konci loňského roku bylo bez práce 6 225 lidí.