Ještě kvalitnější vyšetření budoucích maminek umožňuje moderní 3D ultrazvuk, který na své gynekologicko-porodnické oddělení zakoupila českolipská Nemocnice s poliklinikou.
Nový ultrazvuk je určen pro celé spektrum porodnických, gynekologických a novorozeneckých vyšetření. „Tento nejnovější přístroj zvládá vyšetření těhotných žen na formátu 2D, 3D, 3D-Live. Pokud o to mají nastávající rodiče zájem, pak není problém zhotovit jim záběry jejich rostoucího potomka,“ říká primář gynekologicko-porodnického oddělení MUDr. Radek Havlas.
Ultrazvukové pracoviště NsP Česká Lípa funguje každý všední den v 8. patře budovy českolipské nemocnice.
Nároky na využití ultrazvukového přístroje jsou téměř nepřetržité, neboť trend většího počtu porodů v českolipské nemocnici pokračuje i v letošním roce. „Během loňského roku se v Nemocnici s poliklinikou Česká Lípa uskutečnilo celkem 1118 porodů a narodilo se 1132 dětí. Hranice tisíce porodů byla v NsP přitom mnoho posledních let nedosažitelná,“ dodává mluvčí nemocnice Petr Pokorný.
Kromě České Lípy a Českolipska obecně vyhledávají zdejší porodnici i rodičky z Ústeckého a Libereckého kraje a také z kraje Středočeského. Nemocnice se řadí mezi nevelký počet zařízení s titulem „baby friendly hospital“, které se týká počtu plně kojených dětí při odchodu z porodnice.