Dlouhodobě chátrající areál na Polevsku koupil soukromý investor, podle kterého se už letos mají příznivci zimních sportů opravdu na co těšit. Práce na kompletní obnově zařízení jsou v plném proudu.

„V současné době opravujeme vlek, elektroinstalaci, dali jsme dohromady chatu, ve které je zázemí, budeme tahat nové rozvody, opravovat nádrž na vodu pro sněžná děla…,“ říká jednatel Sportovního areálu Polevsko Petr Správka. Vyměnit nebo opravit musí nový majitel zkrátka skoro všechno.

Moderní sněžné dělo stráží po sezóně retro zázemí lyžařského vleku na Polevsku. To už má nejlepší léta za sebou.
Na polevskou sjezdovku chybějí provozovateli peníze

DO ZIMY URČITĚ

„Nadcházející sezóna se určitě stihne,“ ubezpečuje Správka. Ruku k dílu totiž přidávají i dobrovolní nadšenci z Polevska a okolí. „Vytvořila se kolem toho velice zajímavá komunita,“ vypráví Petr Správka. Na nadcházející sobotu je od devíti ráno vyhlášena další veřejná brigáda, na kterou se už dopředu přihlásilo přes šedesát lidí.

PENÍZE NA ROLBU

Bílá pokrývka ze sněžných děl bude sloužit i k udržování přilehlých běžkařských okruhů. Na to bude nový majitel areálu potřebovat další techniku. „Běháme, chodíme po všech ministerstvech a krajích, abychom sehnali peníze na repasovanou rolbu,“ říká Správka. Podporu novým vlekařům už vyjádřili záměrem doslova nadšená starostka Polevska Martina Rašínová nebo hejtman Martin Půta. Pomáhá také svazek obcí Novoborsko.

Biatlon klub Kamenický Šenov uspořádal další díl běžeckého seriálu Okresní běžecká liga (OBL), a to 11. ročník Běhu kolem Panské skály. Na startu se sešlo na 180 závodníků všech kategorií.
Běh kolem Panské skály vyhrál Ondřej Petr z Nového Boru

Hlavním cílem nového provozovatele vleku je ale obnovit na Polevsku sportovní centrum pro děti a rodiny. „Vedle samotného areálu jsme založili sportovní oddíl SK Polevsko, který bude mít pod sebou klub sjezdového a akrobatického lyžování. Jeho garantem bude mistr světa ve skicrossu Tomáš Kraus,“ dodává Petr Správka.