V Libereckém kraji se vyjasnilo a silně mrzne, na Jizerce nad ránem klesly teploty k minus 13,6 stupně Celsia, i na dalších místech naměřili až minus 12. Silničáři doporučují opatrnost. Hlavní tahy jsou většinou holé a vlhké po chemickém posypu, při tak nízkých teplotách ale ztrácí sůl účinnost a vozovky mohou namrzat. Tvořit se mohou i zmrazky z tajícího sněhu. Pozor by si měli dát řidiči hlavně na mostech.

Na Liberecku zatím zůstává pro kamiony nad šest tun uzavřená silnice z Mníšku přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu a Hejnice, silničáři ji uzavřeli v neděli večer poté, co tam řešili několik nehod. Komunikace vede chráněnou oblastí a nelze tam solit, velmi rychle se proto uklouzává a pro těžké nákladní vozy je nesjízdná. Řidiči kamionů musí na Raspenavu a Hejnice jezdit po silnici 13, která se udržuje chemicky. Uzavírka platí do odvolání.

Na silnicích nižších tříd, hlavně v horách, je zledovatělá vrstva ujetého sněhu a mohou se tam tvořit vyjeté koleje. Obloha v Libereckém kraji je dnes jasná až polojasná, teploty se pohybují od minus čtyř do minus deseti stupňů. Podobné počasí vydrží podle meteorologů po celý den, teploty by ale měly vystoupat i ke třem a na jihu kraje až k pěti stupňům nad nulou. Na horách bude celý den mrznout, mrazivého počasí využívají ve střediscích k umělému zasněžování sjezdovek.