Rozdíl oproti příjmům, který tvoří necelých 9 milionů korun, pokryje město z přebytku z minulých let.

NOVÉ SPORTOVIŠTĚ

Jednou z největších investic bude nové sportoviště v Kalinově ulici pro místní školáky. „Bude to v historii školy na náměstí Míru poprvé, kdy bude mít vlastní sportovní areál,“ podotýká starosta Nového Boru Jaromír Dvořák. Do Kalinovy ulice půjdou další peníze. Město tu zrekonstruuje za 6 milionů korun 2. nadzemní podlaží a střechu vily, v níž sídlí školka. „Rodina v centru zde bude provozovat „jesle“ pro děti od jednoho roku. Na ně naváže oddělení mateřské školy pro děti od dvou let,“ upřesňuje Jaromír Dvořák.

Starosta Nového Boru Jaromír Dvořák upevňuje na bojovou zástavu stuhu od města.
OBRAZEM: Nový Bor ozdobil stuhou vojenskou zástavu

VÍCE BYTŮ

V plánu je rovněž demolice ruiny v Nemocniční ulici za zhruba 3 miliony korun, kterou by měl v budoucnu nahradit nový bytový dům. Město tím reaguje na převis žádostí o městské byty. „Počítáme s byty o velikosti 2+1 nebo 1+1, o které je mezi žadateli největší zájem. Zahájení této investice je ale podmíněno získáním dotace na demolici, která by mohla pokrýt 80 procent vynaložených finančních prostředků,“ zdůrazňuje Jaromír Dvořák

Přes šest milionů korun půjde v příštím roce do novoborských silnic a chodníků. Nový povrch bude mít po dokončené rekonstrukci kanalizace a vodovodu ulice B. Němcové v úseku od ulice T. G. M. po Palackého, kde se opraví rovněž chodníky. Počítá se s opravami v ulicích Česká, Nábřežní od Aktivitu po ul. Gen. Svobody, Žižkova, Na Svahu, Riegrova a část ul. Vančurova.

Bezdomovec. Ilustrační foto.
Borem hýbe téma bezdomovců. U obchodu je lidé nechtějí


Za milion korun se zrekonstruuje veřejné osvětlení v ulici Prokopa Holého. Počítá se rovněž se zahájením prací za 3,2 miliony korun na opěrné zdi v Husově ulici.

O 20 MILIONŮ VÍCE

Díky navýšení daňových příjmů si Nový Bor v příštím roce polepší o necelých 20 milionů korun.

Ilustrační fotografie.
Lípa se příští rok rozšoupne

Se schodkovým rozpočtem město hospodařilo i v předešlých letech. Pro letošní rok byl vlivem rekonstrukce náměstí Míru plánovaný schodek 22,8 milionů korun, loni přes 8,6 milionů korun. „Vždy jsme ale skončili s přebytkem,“ zdůrazňuje místostarostka Nového Boru Stanislava Silná, která má finance města ve své gesci. „V provozním rozpočtu jsme pro příští rok v plusu více než 25 milionů korun,“ zdůrazňuje Stanislava Silná.