V Novém Boru je ale situace snazší. Po celý červenec a srpen ve městě zůstává v provozu Soukromá mateřská školka Motýlek. „Opravdu mi to velmi ulehčilo situaci. Nemusím složitě řešit hlídání dcery během mé pracovní doby. Vím, že je tu o ni postaráno a navíc se jí v Motýlku moc líbí,“ sdělila Renata Krejná, maminka šestileté Marušky.

Velký zájem ze strany rodičů potvrdila i Klára Lebrušková, hospodářka Soukromé mateřské školy Motýlek. „V současnosti k nám chodí třicet dětí, a to nejen z Nového Boru, ale také z okolních obcí. Nejmenšímu capartovi jsou dva roky, horní věkovou hranici jsme pak stanovili na sedm až osm let a částečně tak suplujeme i školní družinu,“ popsala Klára Lebrušková.

Rodiče mohou své děti do školky přihlásit kterýkoliv den během pracovního týdne. „Nemáme striktně stanovený termín, ve kterém se podávají přihlášky. Lidé mají možnost své ratolesti o prázdninách zaregistrovat tak, jak jim to vyhovuje. Pevně stanovená je ale provozní doba. V červenci máme otevřeno do patnácti, v srpnu pak do šestnácti hodin,“ uzavřela Klára Lebrušková.

Více podrobností o přihláškách a cenách ohledně umístění naleznou zájemci na www.skolka-motylek.cz.

Jana Maněnová