Kam se za ty tři roky akce posunula?
Stále vychytáváme detaily. Máme tam poměrně zajímavé osobnosti, celým dnem provede olympijský vítěz Aleš Valenta, máme přizvaného slavného koulaře Tomáše Staňka a hodně jsme vylepšili také doprovodný program. Zahraje třeba známá skupina Eddie Stoilow. Město letos koupilo nové velké pódium, které by mohlo zajímavě orámovat centrum dění na náměstí T. G. Masaryka.

A co tratě?
Posílili jsme dobrovolnický tým, který zabezpečí to, že běžci poběží tím směrem, kterým běžet mají. Vytvořili jsme také novou kategorii pro starší běžce nad 60 let, někteří z nich neradi startovali v hlavním poli. Pro letošek jsme běh přiblížili ještě širší veřejnosti. Pro ty, kdo nechtějí běžet sedm nebo šestnáct kilometrů, jsme zavedli jsme novou trasu v délce tři kilometry.

Běžci se během City Cross Runu podívali zblízka nejen na památky České Lípy, ale zavítali také do přírody. Do cíle doběhla většina z nich.
Ulicemi běžely stovky lidí. Proběhl druhý ročník City Cross Run

A co neběžci? Na co se kromě hudby mohou na hlavním náměstí těšit?
Rozšířili jsme nabídku doprovodného food festivalu, bude tam plno atrakcí pro děti… Snažíme se zkrátka, aby byl program pestrý a zajímavý pro každého.

Jak Českolipané sportují?
Podle vytíženosti našich hal soudím, že sportují celkem dost. Snažíme se, aby lidé, kteří nesportují výkonnostně, měli větší šanci dostat se na sportoviště. Hodně se nám povedlo zintenzivnit aktivity na městském stadionu a více využíváme naši ledovou plochu během dopoledních hodin.

Běžci se během City Cross Runu podívali zblízka nejen na památky České Lípy, ale zavítali také do přírody. Do cíle doběhla většina z nich.
Pestrý běh doprovodí Aleš Valenta. Necelý měsíc zbývá do startu hromadného běhu

Jak?
Máme tam školičku bruslení. Naučíme během roku bruslit asi tři a půl tisíce dětí. A navíc to v těchto časech nechladíme zbytečně.
Stojíme před bazénem, kde září po dlouhé době zbrusu nový tobogán.

Je to znát na návštěvnosti?
Byl to oříšek, ale od té doby, co je opět v provozu, výrazně přibylo lidí. Dostali jsme se v tržbách zpátky na tu úroveň, kde jsme měli být. A to jsme za čtyři roky nezdražovali, jsme v podstatě nejlevnější obdobné zařízení v širokém okolí. Líbí se mi, že ožil areál v Dubici, nové 3D bludiště k tomu jistě přispělo.

Bludiště za více než pět milionů korun se podobá populárním stezkám v korunách stromů. Skládá se z osmi různých překážek zavěšených mezi čtyři kůly o výšce až 12,5 metru.
FOTO: Dubici oživilo originální bludiště