Již v sobotu zmizí na Českolipsku v ohni desítky čarodějnic. Vyberte si, kam vyrazit.

Blatce - Ve 20:30 se vydá od Halbychů v Blatcích lampionový průvod. Ve 21:00 se bude pálit vatra.

Blíževedly - Sraz všech masek v 19:30 před obecním úřadem, poté následuje lampionový průvod.

Cvikov - Zde jsou na programu hned dvě akce. Od 17 hodin čarodějnický rej v areálu letního kina a od 20 hodin akce v prostorách u Rybníka Veselák, kde proběhne šermířské vystoupení a v 21.00 také ohňostroj.

Česká Lípa - Od 15 hodin můžete vyrazit na Vodní hrad Lipý. Připraveny budou aktivity pro děti, pálení čarodějnice, stánky s občerstvením, opékání buřtíků, od 17:00 živá hudba.

Doksy - Pálit se bude v areálu zámku od 17 hodin. K občerstvení výborný gulášek, k pití limonáda nebo pivo. K poslechu zahraje kapela Pegas.

Dubá - Jako tradičně na koupališti Nedomov budou díky hasičům připraveny pro děti zábavné soutěže o sladké ceny. Pravý čarodějnický rej bude doprovázet živá kapela. To vše od 17 hodin.

Dubnice - Všechny čaroděje a čarodějnice čeká lampionový průvod. Akce se koná na hřišti a start průvodu je u obchodu v 19.00.

Horní Police - Neváhejte a přileťte na fotbalové hřiště, kde je slet od 18 hodin.

Jestřebí - Pálení čarodějnic proběhne na plácku za MŠ dětský hrad. Bohatý program začíná v 17:00.

Kamenický Šenov - Celý program začíná již od 15 hodin. Takzvaná Šenovská čarodějnice se upálí v 18 hodin v Kamenickém Šenově v areálu u sokolovny. Ve 20.00 nebude chybět vyhlášení Miss čarodějnice.

Kozly - Od 17:00 je sraz u hospůdky. Stavět se bude také májka.

Kravaře - Čarodějnický rej má sraz v 19:00 na náměstí, odtud půjde průvod k hasičárně, kde proběhnou soutěže a další program.

Kvítkov - Akce pokřtí nové víceúčelové hřiště. Program začíná v 10:00, kdy děti půjdou do lesa vybrat májku. Odpoledne začne „sranda turnaj" a bude se grilovat.

Mimoň - I v Mimoni budou kromě čarodějnic pálit také rachejtle. Celá akce se odehraje na koupališti. V 19:30 bude zapálení vatry, bohatý program začíná již od 16:30.

Nový Oldřichov - Stavění májky začne v 16.00 v parčíku naproti obecnímu úřadu. V 19.00 je potom slet u kostela, kde budou i různé soutěže.

Ralsko - Tady letos pálení čarodějnic spojili s rekonstrukcí bitvy u Kuřívod. Bohatý program návštěvníky čeká tady již od deváté ranní. Celá akce zakončí po dvacáté večerní, kdy bude slavnostně zapálená vatra.

Skalice u České Lípy - Hasiči připravili tradiční pálení u své zbrojnice se začátkem v 18 hodin. Občerstvení zajištěno.

Skalka u Doks - Na dětském hřišti bude od 18:00 připraveno občerstvení i buřty na opékání.

Sloup v Čechách - V 18:00 je sraz u školy, odkud se průvod přemístí na koupaliště, kde bude pestrý program.

Slunečná - U obecního úřadu mají všechny čarodějnice slet v 18:00. Buřtíky i pití lze pořídit na místě.

Sosnová - Tradiční velká akce bude i v Sosnové, a to na fotbalovém hřišti. K tanci a poslechu bude hrát kapela Diesell. A chybět nebude ani stavba ani následné pálení vatry. Kdo dorazí v obleku, dostane zdarma buřtík na opečení.

Staré Splavy - Sraz na průvod čarodějnice je v 18.30 u školy. Odtud se účastníci vydají k hasičské zbrojnici. K poslechu i tanci tu bude opět hrát živá muzika.

Stráž pod Ralskem - Ve Stráži se bude pálit na pláži u Horky. Od 18.00 bude dětem předáno malé občerstvení u klubovny hasičů. Odtud v 19.00 vyjde lampionový průvod. Masky čarodějnic a jiné pohádkové postavy jsou vítány.

Stružnice - U hospůdky u Jandů bude od 15:00 program a soutěže pro děti, od 19:00 potom zapálení vatry.

Stvolínky - Tady se začíná už v 10.00, u kulturního domu můžete pomoci se stavěním a zdobením májky. Od 17:00 opékání buřtů a od 19:00 čarodějnické veselí.

Svor - Na koupališti čarodějnice čekají už od 16:00. Nebude chybět zábava pro děti, kapela a občerstvení.

Velenice - Na místním hřišti od 16:00 vypukne bohatý program a pro děti jsou připravené drobné dárky.

Volfartice - Na bývalém hřišti odstartuje čarodějnický rej v 18.00, ve 20.00 bude zapálena vatra a proběhne soutěž o nejlepší čarodějnickou masku.

Zákupy - I na zákupském koupališti bude příjemná atmosféra a hudba. Akce zde začíná od 18 hodin a nejhezčí čarodějnice bude oceněna.

Žízníkov - Zapálení vatry v 18 hodin bude tradičně v areálu hospůdky u Kerama. K tanci a poslechu hraje od 19 hodin skupina Pegas.

Bezpečnostní pravidla pro pálení- pálení se provádí v dostatečné bezpečné vzdálenosti od budov a volných skládek např. palivového dřeva, od lesních a dalších porostů a od jakýchkoli dalších hořlavých látek. Pozor na rozšíření požáru!
- pálení provádí osoba starší 18 let. Osoby mladší mohou tuto činnost vykonávat jen za dozoru dospělé osoby.
- pálení není prováděno v období dlouhotrvajícího sucha, za větrného počasí apod.
- po ukončení pálení se ohniště bezpečně uhasí a následně se provádí kontrola po dobu nejméně 8 hodin
- je nutné pálení na volném prostranství předem oznámit na Operační a informační středisko HZS Libereckého kraje na číslo 950 471 100 nebo přes internetový formulář na stránkách www.hzslk.cz
- určitě si při rozdělávání ohně nepomáhejte hořlavými kapalinami jako jsou nafta, benzin nebo líh
- mít připravené dostatečné množství hasiva vody, písku atd.
- neházet do ohně zábavní pyrotechniku
- nenechávat oheň bez dozoru
- je dobré si zajistit preventivní dohled dobrovolných hasičů
- pozor i na konzumaci alkoholu. Oslava čarodějnic mnohde bývá již „tradičně" spojena s jeho nadměrnou konzumací. Kombinace ohně a alkoholu je ale velice nebezpečná a člověk nedomýšlí, že jeho jednání může skončit tragédií