Pět hasičských jednotek se v úterý večer sjelo k požáru stodoly ve Stvolínkách. Požár ohlásil náhodný svědek, který kolem 22. hodiny zahlédl plameny šlehající ze střechy budovy v areálu bývalého mlýna. „Z telefonátu nebylo patrné, o jak rozsáhlý požár se jedná a zda se v budovách nenacházejí nějaké osoby. Na místo bylo proto okamžitě vysláno pět jednotek hasičů,“ popsala mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Hasiči. Ilustrační snímek
Hasiči v České Lípě budou mít nového ředitele

K rozsáhlému požáru vyjížděli hasiči hned dvakrát za noc. „Během průzkumu se jednotkám podařilo zjistit, že se jedná o požár stodoly přilehlé k rodinnému domu. V žádném z objektů neobjevily průzkumné skupiny osoby ani zvířata. Ve stodole se nacházel pouze osobní automobil s přívěsem, který oheň zcela zničil,“ dodala mluvčí hasičů.

Po částečném rozebrání střechy a dohašení ohniska požáru zůstali na místě jako dohled místní dobrovolní hasiči. „To se ukázalo jako dobré rozhodnutí, protože v půl čtvrté v noci se znovu rozhořel jeden z trámů pod střechou. K zásahu opět vyjeli profesionální hasiči z České Lípy, aby skryté ohnisko uhasili a požářiště pečlivě prohlédli,“ uvedla Pavlína Bílková.

Pět hasičských jednotek se v úterý večer sjelo k požáru stodoly ve Stvolínkách.Zdroj: HZS LK / Tomáš Polák

Důvody vzniku požáru řešili dnes dopoledne ještě vyšetřovatelé příčin požárů HZS LK a policisté. Na místo dorazili také zástupci Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových, který celý objekt spravuje. „Odhadovaná škoda činí 250 000 korun. Včasným zásahem hasičů byl uchráněn majetek v hodnotě 600 000 korun,“ dodala mluvčí.