V areálu Hotelu Port si v neděli 30. srpna přijdou na své nejen milovníci dobrého vína. Připraveno je zábavné odpoledne pro děti, bezplatné okružní plavby lodí Hynek po Máchově jezeře, atmosféru bude zpříjemňovat hudební skupina Vosty Band, kterou doplní tradiční moravská cimbálová muzika Fjertůšek, a to až do večerních hodin.

Loni se u Máchova jezera prodalo 1 140 litrů burčáku. Letos si návštěvníci budou moci pochutnat na burčáku z aromatické odrůdy Muškát moravský, která se v Čechách nazývá též Mopr. Stále populárnější růžový burčák bude vyroben z tradiční odrůdy Modrý Portugal. Vinařství roku Chateau Valtice Vinné sklepy Valtice do Doks přiveze i bohatou nabídku vlastních kvalitních vín.

„V letošním roce je vegetace hodně napřed díky vysokým teplotám, které jsou na jižní Moravě už od jara. Znamená to, že bílé odrůdy budeme sklízet přibližně o 14 dní dřív než v loňském roce. Navíc to vypadá, že letošní rok bude opět velmi příznivý pro výrobu špičkových červených vín, jako tomu bylo třeba v letech 2011 a 2012," říká David Šťastný, ředitel Château Valtice Vinné sklepy Valtice.

Na děti v Portu opět čeká velká soutěž. Za splněné úkoly získá každý odměnu. Soutěž vyvrcholí tombolou, ve které budou dvakrát za odpoledne losovány kartičky s nasbíranými razítky. Vylosovaní majitelé kartiček vyhrávají nejen dětskou, ale i atraktivní dospěláckou cenu pro svůj doprovod.

Ani letos nebude chybět dětské divadlo Minor z Prahy, které tentokrát přiveze originální představení „MINORmálně tančíme" s filosofií: „Zaženeme chmury, zloby, choroby! Kdo tancuje, nezlobí!" A v rámci odpoledne jej herci zahrají hned dvakrát.