O prvním místě v soutěži Andělské Vánoce se rozhodovalo hlasováním na internetu, ale také přímo ve Strakově Akademii. Jisté bylo na začátku jen to, že vítězný obrázek bude použit jako oficiální motiv PF Úřadu vlády ČR 2016. Nejvíce zaujal obrázek anděla Patrika Procházky z dětského domova, MŠ a ZŠ Krompach.

„Z Patrikova vítězství máme obrovskou radost. Je to velmi milý a šikovný chlapec, který se již v minulosti umístil na předních místech ve výtvarných soutěžích. Podobně úspěšný je i ve sportu. Ocenění si jistě zaslouží i pedagogičtí pracovníci našeho domova, kteří jeho talent významně podporují," okomentovalo úspěch svého svěřence ředitelka instituce Regina Stiblíková.

Do soutěže Andělské Vánoce se zapojilo celkem 60 dětských domovů s téměř 200 obrázky. Vítězům soutěže předal ocenění předseda vlády Bohuslav Sobotka ve Strakově akademii v úterý. Kromě cen si malí kreslíři v Praze užili návštěvu kinu, kde si užili novou pohádku Anděl Páně 2,

Úřad vlády touto aktivitou navazuje na své dlouhodobé projekty v rámci otevřenosti úřadu vůči veřejnosti, jako jsou pravidelné dny otevřených dveří ve všech objektech Úřadu vlády, semináře pro střední školy a zpřístupňování výstavy Můj stát pro školní skupiny.

PF 2016 s motivem anděla Patrika Procházky z Krompachu bude rozesílat Úřad vlády s koncem roku. Patrikovi se podařilo zvítězit v konkurenci dalších 600 obrázků. Zdroj: Vláda ČR