„Já jsem s výsledkem voleb spokojený, vítězství beru jako nový začátek politické kultury. Mám radost z toho, že vyhrála kampaň, která nebyla postavena na lžích, manipulacích a strašení voličů," řekl k výsledku voleb hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Zatímco frontman kapely Krucipüsk Tomáš Hájíček si užívá pobyt ve Francii, jeho syn, bubeník Tomáš Hájíček junior, vidí výsledky voleb jasně. „Jsem nadšený a naprosto spokojený. Zvítězila slušnost a slušná kampaň, byť i tak mě překvapilo množství hlasů pro Andreje Babiše. Beru to jako návrat ke slušné politice," řekl Deníku Hájíček junior v okamžiku sečtení hlasů na Liberecku, kde byla volební účast 69,33 %.

Požádali jsme osobnosti z regionu o reakci na výsledek prezidentských voleb
ANKETA: Osobnosti z regionu komentují výsledek prezidentských voleb

Podle bývalého primátora Liberce Jana Korytáře nejde v případě prezidentských voleb o nic dramatického. „Není to souboj doba se zlem, jsou to jen volby,“ oznámil na svém Facebooku v průběhu prvního volebního dne s tím, že ať vyhraje kdokoli, pogratuluje vítězi.

Korytářův post vyvolal rozsáhlou diskuzi. „Je to základní jev Babišových voličů, ztráta rozlišovacích schopností. Dobro a zlo jim začne splývat a pak je mění na jejich dobro a jejich zlo,“ reagovala například Barbora Ottová.

Volební účast na Liberecku 69,33 %
(odevzdáno 92 205 platných hlasů)
Andrej Babiš 40,84 % ( 37 655 hlasů)
Petr Pavel 59,15 % (54 540 hlasů)