Pacientům tak nyní začíná sloužit více kvalitních postelí. Jde o elektricky polohovatelná nemocniční lůžka s nočním stolkem a s integrovanou jídelní deskou.

Každé lůžko je vybaveno pasivní antidekubitní matrací, sklopnými postranicemi, infuzními stojany a eurolištou. Výměna, která probíhá napříč odděleními celé nemocnice, začala v úterý a skončí dnes. „Výměnu přivítají nejen pacienti, ale i naši zaměstnanci," řekl generální ředitel Jaroslav Kratochvíl.

Zaměstnanci dodavatele kompletují v prostorách nemocnice nová lůžka, sanitáři je pak rozvezou podle rozdělovníku na jednotlivá lůžková oddělení, například na ortopedii či chirurgii.Modernizaci umožnil dobře připravený projekt „Komunikace a mobilita bez bariér", na který českolipská nemocnice získala dotaci téměř 6 milionů korun z operačního programu ROP NUTS II Severovýchod.

Nemocnice v rámci tohoto projektu zabezpečila také modernizaci přístrojového vybavení na lůžkových odděleních NsP. Konkrétně se jednalo o nákup komunikačního a signalizačního systému „sestra pacient", který zajišťuje hovorový, optický a akustický kontakt pacienta na lůžku s ošetřujícím personálem. Nová technika umožňuje obousměrnou komunikaci mezi pacientem a zdravotní sestrou a přivolání obsluhy k pacientovi na pokoj.

Neméně významnou součástí tohoto projektu je také právě probíhající obměna lůžkového vybavení Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, kterou velmi přivítají pacienti i zdravotníci.