„Zatím jsme nemuseli vyjíždět k žádným závažným nehodám ani zraněním na horách. A to je sezona motorkářů. Až se to bojím zakřiknout, protože v jiných krajích už je mrtvých na silnicích dost,“ podotkl Michael Georgiev.

Záchranka zatím vyjížděla pouze k běžným zraněním a nehodám, k jaké došlo například v sobotu 20. dubna dopoledne v Liberci nedaleko bývalé Tesly. Klid mají letečtí záchranáři. Do akce byl pouze v sobotu nasazen vrtulník s termovizí z Prahy, který pomáhal hledat mladou ženu na Železnobrodsku. Ta odešla v sobotu v noci z domova a nechal po sobě dopis na rozloučenou. Ženu se nakonec díky policejním psovodům podařilo zachránit a předat ji lékařům krajské záchranky.

Rodičům Markétě Vladykové a Stanislavu Krpáčovi ze Stráže pod Ralskem se v sobotu 13. dubna ve 3:13 hodin narodila dcera Emma Vladyková. Měřila 49 cm a vážila 3,29 kg.
Vítáme vás na světě! Nově narozená miminka na Českolipsku

K opatrnosti na silnicích nabádá i policie. Ta varuje především před požíváním alkoholu před jízdou. Na zvýšený provoz o velikonočních svátcích dohlíží i zvýšený počet policejních hlídek v rámci dopravně-bezpečnostní kampaně. „Na území Libereckého kraje zatím nedošlo k žádné závažnější dopravní nehodě, ale řidiči by měli věnovat řízení zvýšenou pozornost, vzhledem k tomu, že o svátcích je na silnicích velice hustý provoz,“ nabádá mluvčí krajské policie Dagmar Sochorová.

Pěkné počasí vylákalo na silnice také motorkáře, ale i sváteční řidiče. Hlavní nápor čeká řidiče zítra, na velikonoční pondělí 22. dubna, kdy se budou vracet z čtyřdenního volna.