Svědek nezvyklé události zalarmoval strážníky městské policie, protože v padající věci mohly někoho zasáhnout, anebo mohl být v ohrožení někdo v bytě. Strážníci na chodníku našli střepy, hračky a další předměty.

„Dotazem u sousedů zjistili, odkud věci padaly. Na zvonění nejprve nikdo nereagoval, pak bylo slyšet malé, asi tříleté dítě. Hlídka s ním komunikovala, aby zůstalo u dveří a nepřibližovalo se už k oknu. Po asi dvaceti minutách otevřela rozespalá matka dítěte,“ uvedla mluvčí českolipských strážníků Eva Vlastníková.

Žena vůbec netušila, co se v bytě dělo. Okno bylo otevřené a u něj stála sedací souprava, takže pro malé dítě nebyl problém vylézt na okno a házet dolů věci. Naštěstí zůstalo jen u toho, protože při neopatrném pohybu mohlo batole vypadnout.

V bytě byl nepořádek, na zemi ležely vysypané prášky, jídlo, cigarety nebo sirky. „Podle matky se ráno pohádala s otcem dítěte a stěhuje se jinam. Sousedé potvrdili, že hádky tam nejsou rozhodně ojedinělé,“ dodala Vlastníková. Strážníci případ postoupí orgánu péče o dítě.