Ivana Jablonovská ve své Zmrzlinárně.Zdroj: Deník / Petr PokornýJejí provozovatelka Ivana Jablonovská se výrobě zmrzliny věnuje už dvacátý rok. Proslula už během svého dřívějšího působení ve Stráži pod Ralskem. Stejně tak i nyní do Mimoně za ní jezdí lidé z mnoha koutů země, nejčastěji z Libereckého a Středočeského kraje, ale i z východních Čech. Občas sem zavítají i fandové zmrzliny z jihu země nebo z Moravy.

Denní nabídka zmrzlin od Ivany Jablonovské je neuvěřitelná, stovka druhů! Kromě těch všeobecně známých, klasických zmrzlin je k dostání škála rarit jako například batátová, lentilková, svíčková, pivní, čabajková, štrůdlová, křenová, šafránová, mátová s čokoládou, karamelová, s příchutí turecký med nebo lískový ořech a mnoho dalších. Nabízí též mléčné, ovocné, relaxační, veganské, bezlepkové, ovocné alkoholové a další speciální sorbety. Některé druhy si už patentovala. Za zmrzliny obdržela i veřejná ocenění. Nyní získal její borůvkovo-tvarohový dort značku Regionální potravina Libereckého kraje.

Molo.
Organizace Čmelák spustila kampaň. Vybírají na rozšíření mokřadů v Jablonném