V Zahrádkách u České Lípy vybrala nové regionální produkty na svém zasedání hodnotící komise, která se zabývala žádostmi o udělení certifikátu této regionální značky.

„A bylo co hodnotit, bylo podáno deset žádostí o prodloužení platnosti certifikátu a přihlásilo se osm nových zájemců," uvedl pro Deník Jindřich Šolc z místní akční skupiny LAG Podralsko, která certifikáty pro regionální produkty uděluje.

Slavnostní předání certifikátů proběhne opět v Zahrádkách, a sice při příležitosti Zahrádeckých slavností, které se budou v areálu místního zámku konat 22. srpna. Návštěvníci slavností budou mít díky tomu jedinečnou možnost si certifikované výrobky prohlédnout i zakoupit. „A to přímo v nově zrekonstruovaném sále zahrádeckého zámku," upřesnil Šolc.

Mezi novými držiteli regionální značky je například Českolipský chléb z kamenné pece, Lukavcův med, Med z ekofarmy, Pletené výrobky Atelieru Dogala, Ryté sklo od pana Vydry, Skleněné obrazy a předměty do interiéru paní Opelkové, Malované sklo z ateliéru Iva Line a autorský šperk z vinutých skleněných perlí paní Kopřivové.

Příběhy jednotlivých výrobců regionálních produktů můžete sledovat v novém seriálu Deníku každou sobotu - ZDE.