Po patnácti letech náročné služby odešel do zaslouženého důchodu ředitel školy Jaroslav Javůrek, a jeho nástupce Radek Častulík už předesílá, co všechno se v Základní škole Šluknovská na českolipském sídlišti Lada přes prázdniny změní.

Podobně jako v mnoha dalších školách využili na Ladech prázdné třídy k vymalování. „Většinu tříd a jednu tělocvičnu jsme zčásti nebo zcela nově vymalovali, proměnili jsme administrativní zázemí školy a sborovnu nebo opravili podlahy v odborných učebnách,“ říká nový ředitel ZŠ Lada Radek Častulík.

Autobusová linka číslo 208 bude během školního roku zajíždět také na nově vzniklou zastávku „Purkyňova“, která se v současné době dokončuje včetně chodníku u základní školy na Špičáku.
Školáci ze Špičáku dostanou novou zastávku

Po mnoha letech prošel modernizací školní web a kamerový systém, do pedagogického sboru přibyli noví učitelé. Škola zavádí také elektronickou žákovskou knížku, žádná pětka už tedy nezůstane rodičům utajena.

S NOVÝM ROKEM PŘESTAVBY NEKONČÍ

„Je tu celá řada maličkostí a drobností, které se o letních prázdninách ještě stihnou. Tím však nechceme aktivitu ukončit, ba naopak, je to teprve začátek. V září budeme se zástupci města jednat o rekonstrukci sportovního areálu školy,“ říká Častulík s tím, že do konce školního roku chce také kompletně vyměnit původní zářivky ve třídách za moderní zdravější a úspornější systém. „Chceme zajistit jak zdravější prostředí pro žáky a učitele, tak i nemalé úspory peněz,“ dodává Radek Častulík.